Een Zorgverbeteraar als projectmanager

Wat is een geslaagd project? Volgens planning en binnen budget? Dat is wel het meest minimale. Planning en budget zijn slechts de kaders. Een geslaagd project, volgens Zorgverbeteraars, is een project dat een significante bijdrage levert aan de kwaliteit van zorg. Dan is het pas geslaagd.

Vaak worden projectdoelen geformuleerd in termen van oplossingen; "doel is alle verpleegafdelingen digitaal". Met zulke doelformuleringen maak je de techniek of de methode als vanzelfsprekend leidend. En dat terwijl kwaliteit van zorg centraal zou moeten staan.

Wij van zorgverbeteraars formuleren projectdoelen altijd in termen van kwaliteit van zorg. We hebben het dus over kwaliteitsaspecten als: efficiëntie, foutreductie en patiëntvriendelijkheid. Daarmee open je niet alleen de deuren naar andere oplossingsrichtingen, maar bovenal wordt daarmee het gat tussen de zorg en een projectorganisatie al een stuk kleiner. Zo krijgen we zorgverleners in beweging.

Hulp nodig bij het vormgeven en uitvoeren van een implementatie- of optimalisatieproject? Het maximale halen uit uw EPD-systeem, uw data of uw kwaliteitsmanagement? Wij denken graag mee, neem gerust contact met ons op.

Naar boven