Nieuw BeterBoek voor kinderafdeling Dijklander Ziekenhuis

29 april 2020

Het nieuwe BeterBoek is voor kinderen die worden opgenomen op de kinderafdeling van het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn of Purmerend. Het BeterBoek komt tot stand met dank aan betrokken sponsoren, waar Zorgverbeteraars er een van is.

Een ziekenhuisopname of dagbehandeling is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Zeker voor heel jonge kinderen. Een goede voorbereiding en begeleiding kunnen veel angst en onzekerheid wegnemen. Het BeterBoek helpt hierbij.

Kinderen worden met het BeterBoek op een heldere, plezierige en laagdrempelige manier geïnformeerd over hun verblijf in het Dijklander Ziekenhuis. Ze krijgen voorlichting aan de hand van tekst, puzzels, spelletjes, kleurplaten, weetjes en links. En na afloop nemen ze het boek natuurlijk mee naar huis.

Mobile Healthcare Innovation Café: Corona Update, 2 april

27 maart 2020

Op donderdag 2 april 2020, om 16.00u organiseert Mobile Healthcare het Innovation Café: een live-uitzending die geheel in het teken staat van digitalisering in tijden van de Corona-crisis. De uitzending, onder leiding van Frenk van der Linden, is te volgen via een livestream en mensen kunnen via social media live vragen stellen een meepraten.

Sprekers als Lea Bouwmeester (ICT&Health), Markus Oei (Inforium), Hyleco Nauta (UMCU), Jeroen Biesboer (VWS), Gabriëlle Spreijer (HagaZiekenhuis) en onze eigen Zorgverbeteraar Jonas Rubrech behandelen onderwerpen als uitwisseling van gegevens, digitalisering tegen eenzaamheid, betrouwbare medische informatie, subsidieregelingen en meer.

Meer informatie over deze uitzending is te vinden op de website van Mobile Healthcare.

De nieuwe Verbeter! is uit

6 maart 2020

Maanden is er hard aan gewerkt, en dan in is het ineens zo ver: de nieuwe editie van ons magazine Verbeter! is uit. Vol inspirerende verhalen van onze Zorgverbeteraars en de mooie projecten die we doen. Zo hopen we anderen weer te inspireren en op ideeën te brengen. Kennis wordt immers meer als je het deelt.

In deze editie weer een groot aantal prikkelende interviews en artikelen. Onder meer: Oncologie-afdeling en apotheek van het Martini Ziekenhuis over de inzet van metrolijnen bij de digitalisering van het Cytostatica-proces, SEH Dijklander Ziekenhuis over een methodiek om grip te krijgen op de capaciteit van de spoedeisende hulp op basis van zorgzwaarte, het Amsterdam UMC over het samenvoegen van de datalandschappen van AMC en Vumc, een stukje over Robotic Process Automation, het Isala in Zwolle over de implementatie en het beheer van HiX met standaard content, het MUMC in Maastricht over eenmalige vastlegging voor meervoudig gebruik, Laura Madsen over haar nieuwe boek 'Disrupting Data Governance', en meer.

Een groot deel van onze klanten, vrienden en relaties heeft het magazine al op de mat gevonden. Zijn we jou vergeten? Of is de postbode onderweg verdwaald? Maar wil je toch heel graag dit prachtige magazine ontvangen? Dat kan. Mail ons.

De editie van 2019 is digitaal beschikbaar via verbeteraars.nl/verbeter!.

‘Waarde en impact van SNOMED zichtbaar gemaakt’

18 februari 2020

Om digitale gegevensuitwisseling in de zorg te verbeteren, is meer inspanning vereist. Een goed functionerend terminologiestelsel is één, maar kan niet zonder de juiste ondersteuning aan zorgverleners en samenwerking in de keten, zo klonk tijdens het symposium ‘Verbinden en Innoveren met SNOMED’ van Nictiz.
Zorgverbeteraars Erik van der Velde en Jonas Rubrech verzorgden, namens de Federatie Medisch Specialisten, een tweetal workshops over gestructureerde verslaglegging en het verduurzamen van kwaliteitsregistraties.

Zo’n 180 deelnemers waren 13 februari afgekomen op het symposium op de KNVB Campus in Zeist. Leonique Niessen, directeur-bestuurder van kennisorganisatie Nictiz, benadrukte bij aanvang het belang van SNOMED. Dit medisch terminologiestelsel moet zorgen voor eenduidige uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverlener en patiënt en tussen zorgverleners onderling. “Eenheid van Techniek en Eenheid van Taal zijn daarbij twee randvoorwaarden”, aldus Niessen.

Na een videoboodschap van bestuurders van verschillende brancheorganisaties en een paneldiscussie onder leiding van Tom van 't Hek konden aanwezigen deelnemen aan twee van de zestien workshops, daar werden vanuit allerlei hoeken van het zorgveld de mogelijkheden en toepassing van SNOMED in de praktijk getoond. Voor de overdracht, maar ook voor hergebruik en innovatie.Scott Campbell, universitair hoofddocent op de afdeling Pathologie en Microbiologie aan de University of Nebraska Medical Center gaf een aantal praktische voorbeelden van de mogelijkheden van een gestructureerd en gecodeerd EPD, door het publiek mee te nemen in zijn succesverhaal.Robert Doornbos, voormalig autocoureur en analist, sloot de avond af met een inkijkje in de autosport en Formule 1 in het bijzonder. Een autocoureur kan nog zo goed zijn, ook onder de motorkap moet alles kloppen om te winnen!

Plenair gaf Scott Campbell, universitair hoofddocent op de afdeling Pathologie en Microbiologie aan de University of Nebraska Medical Center, een aantal praktische voorbeelden van de mogelijkheden van een gestructureerd en gecodeerd EPD, door het publiek mee te nemen in zijn succesverhaal. Robert Doornbos, voormalig autocoureur en analist, sloot de avond af met een inkijkje in de autosport en Formule 1 in het bijzonder. De link met de zorg en SNOMED: een autocoureur kan nog zo goed zijn, ook onder de motorkap moet alles kloppen om te winnen.

Een uitgebreid verslag is te vinden op de website van Nictiz.

Eerder nieuws >>

 

Zorgverbeteraars - info@zorgverbeteraars.nl - 085 877 2579

Naar boven