ChipSoft is ruimschoots de grootste ZIS/EPD-leverancier van Nederland. Wij van zorgverbeteraars hebben veel specifieke kennis van en ervaring met ChipSoft in de vorm van projectleiders of breed inzetbare applicatiebeheerders. Wij kunnen bij onder meer de volgende zaken ondersteuning bieden:

Migratie van EZIS naar HiX

Uitmuntende patiëntenzorg vraagt moderne ICT-voorzieningen. De overstap naar een nieuwe versie van Chipsoft vereist een zorgvuldige aanpak en enige gewenning van al haar gebruikers. Wij van Zorgverbeteraars weten als geen ander alle aspecten van een dergelijke migratie, zoals techniek, communicatie, opleiding, applicatiebeheer en testen, met elkaar in samenhang te brengen. Zo creëren we een dynamiek die leidt tot een succesvolle migratie.

Implementatieproject

ICT ondersteunt, mits doordacht geïmplementeerd, zorgverleners bij het leveren van betere zorg. Het centraal stellen van het primaire proces, gecombineerd met diepgaande kennis van de mogelijkheden binnen ChipSoft, stellen ons in staat het maximale resultaat te behalen voor de organisatie.

Scholing

Gebruikers scholen we in zaken als efficiënte digitale dossiervoering en handigheidjes voor dagelijks gebruik. Functioneel en applicatiebeheerders scholen we in onder meer het inrichten van dossiers in CS-DDR, ordercommunicatie, documentsjablonen, overzichtsgenerator, expressies en formulierenmanager.

Optimalisatieproject

Wat als maar een deel van de zorgverleners het EPD intensief gebruikt? Wat als er geklaagd wordt over toegenomen registratiedruk? Wat als de potentiële winst van een ICT-oplossing nog niet behaald is?
Na de eerste stap, volgt altijd een tweede. Wij analyseren het gebruik van het EPD en zetten dit om in concrete verbeteringen.
Actuele voorbeelden zijn onder meer:

  • Vormgeven en uitrollen uniforme basisarchitectuur EPD
  • Efficiënte vastlegging van IGZ-verplichtingen als hoofdbehandelaarschap en screening MRSA/BRMO.
  • Procesondersteuning door middel van ordercommunicatie.
  • Multidisciplinaire verslaglegging voor bijvoorbeeld oncologie en MDO's.
  • Efficiënte registratie van kwaliteitsindicatoren.
  • Eenduidige vastlegging van behandelbeperking.

Releasematig dossierbeheer

Vaak volgen onderhoud en optimalisatie van een specialistisch EPD nog de weg van een gemiddelde call naar de helpdesk. Hierdoor blijven niet gemelde zaken buiten beeld en is het lastig grip te krijgen op de werkbelasting voor beheer. Door een meer releasematige aanpak met bijvoorbeeld periodieke onderhoudsbeurten per specialisme, krijgt beheer een structureel en planbaar karakter.

Het maximale halen uit Chipsoft? Wij denken graag mee. Neem gerust contact met ons op.

Naar boven